Webasto állófűtés

Az állófótések a motor beindítása nélkül is előmelegítik a motort és a belső teret, így elkerülhető a hidegindítás. A vizes fűtések segítik az út közbeni ráfűtést is, ezáltal kevesebb lesz az üzemanyag fogyasztás és a CO2, káros anyag kibocsátás, valamint csökkentik a motor terhelését. A termékek egyaránt alkalmazhatóak autóbuszokba, tehergépkocsikba és személyautókba is.

Webasto állófótés: Mit szólna hozzá, ha a hideg napokon is kellemesen meleg autóba szállhatna be és nyugodtan indulhatna útnak? Nincs több fagyoskodás, nincsenek elgémberedett ujjak, hideg ülések, hiszen az utastér hőmérséklete már induláskor ideális. Webasto fűtéssel már a beszállás pillanatában élvezheti a meleget, mivel még indulás előtt felmelegíti az autó vízkörében lévő hűtővizet. A meleg ezután a jármű saját ventilátorain keresztül áramlik az utastérbe, és nemcsak kellemes hőmérsékletet biztosít, de a lefagyott ablakokat is leolvasztja. Használata egyszerű és kényelmes, előre meghatározott időpontra is beprogramozható, de a szobából távirányítóval vagy akár telefonhívásra is bekapcsolható.

Óvja járművét és környezetét a Webasto állófűtéssel!

Minden hidegindítás megterheli a motort, az eközben fellépő kopás pedig rövidíti a motor élettartamát. Az előmelegített motor jóval kevesebb üzemanyagot fogyaszt és kétharmadával kevesebb káros anyagot bocsát ki, ezáltal kevésbé terheli meg környezetünket. A Webasto állófűtés nemcsak a jármű belső terét, hanem a motort is előmelegíti, így a motor mindig gond nélkül indul.

Átlátszó ablakok, nagyobb biztonság: Utazás közben az ablakok tisztogatása állandó veszélyhelyzetet jelent. Az Ön járművének ablakai is jegesednek, belülről pedig párásak? Webasto állófűtéssel már az indulás pillanatától tökéletes a kilátás az autóból, és többé nem kell a lefagyott ablakokat fáradtságos munkával lekaparnia. Ezzel értékes időt takaríthat meg. Sőt, a befagyott zár is a múlté. A Webasto állófűtés gondoskodik róla, hogy a hideg évszakokban se kelljen a komfortot nélkülöznie.

Előmelegített autó gombnyomásra: Bármilyen igényei vannak, a Webasto Önre bízza, hogy miként szeretné irányítani fűtését. Az állófűtést, az álló helyzeti szellőztetést és ezek időtartamát előre beprogramozhatja, de a készüléket akár a telefonjáról is bekapcsolhatja. Mindegy, hogy vezetékes vagy mobilhálózatról indítja a hívást, a Thermo Call használata gyerekjáték, és beszálláskor kellemes hőmérséklet várja majd.

A Webasto állófűtés három lehetőséget is biztosít:

 • Programozható órát
 • Távirányítót
 • Telefonos egységet

Főként a már bizonyítottan jó minőségű WEBASTO márkájú készülékek beszerelését és javítását vállaljuk, személy- és haszongépjárművekbe, kamionokba, munkagépekbe.

A beépítések garanciavállalással történnek!

Javítás  • Alkatrészek garanciával • Értékesítés, forgalmazás, beszerelés

Két különböző fűtűkészülékről beszélünk: Vizes illetve levegős állófűtésről.

Vizes rendszerű készülékek:

A vizes rendszerű állófűtéseknél a hőenergia közvetlenül a gépjármű hűtőrendszerében keringő folyadékot melegíti fel.
Ennek eredményeképpen, a meglévő utastérfűtés légcsatornáin keresztül a normál üzemhez hasonlóan fűthetjük autónk belső terét,
illetve igény szerint indulás előtt előmelegíthetjük a motort is, amivel jelentős motorélettartam növekedést és szennyezőanyag kibocsátás csökkenést érhetünk el nem beszélve a kellemes, páramentes, biztonságos indulásról és a gyors megtérülésről.

Beépítés:

A beépítés különösebb átalakítás nélkül általában a motortérbe lehetséges, a készülékek üzemanyag ellátása a gépkocsi már meglévő rendszeréből megoldható.

Előnyeik:

 • hosszú élettartamú készülékek
 • jelentős motor élettartam növekedés
 • szennyezőanyag kibocsátás csökkenés
 • biztonságos hidegindítás
 • programozható óra illetve távirányítási lehetőség
 • indulás előtt előmelegíthető utastérnek köszönhető jobb közérzet, jég és páramentes szélvédő – biztonságosabb indulás

Nyerjen időt: nem kell többet az időt rabló ablakkaparással törődnie -csak beül az autóba és már indul is.

Tehermentesítse az autó motorját és a környezetet: induláskor kevesebb káros anyagkibocsátás az előmelegített motornak köszönhetően, csökken a motorkopás és megspórolja a felesleges, idő előtti javításokat.

Levegős rendszerű készülékek:

A levegős rendszerű készülékek közvetlenül az utastér levegőjét melegítik fel, így főként abban az esetben használatosak ha elegendő csak az utastér melegítése.
Ezek a készülékek főként nagy utasterű járművekhez /kisbuszok/ kerülnek alkalmazásra, mivel a gyors légcserének köszönhetően gazdaságosan és jól használhatóak.

Beépítés:

A beépítés különösebb átalakítás nélkül szinte bárhová lehetséges, a készülékek üzemanyag ellátása a gépkocsi már meglévő rendszeréből megoldható.

Előnyeik:

 • hosszú élettartamú készülékek
 • egyszerű beépítés
 • gyors felmelegedés /nagy utastereknél is/
 • programozható óra illetve távirányítási lehetőség
 • indulás előtt előmelegíthető utastérnek köszönhető jobb közérzet
 • jég és páramentes szélvédő – biztonságosabb indulás
 • csendes üzem